Ρωσία: Το άρμα μάχης ‘Αρμάτα’ θα μπει σε δοκιμασία ενός χρόνου




Μάιος 26, 2015.

Το μηχάνημα πρέπει να επιβεβαιώσει όλες τις προδιαγραφές του

Το άρμα μάχης ‘Αρμάτα’ θα τεθεί σε δοκιμαστική επεξεργασία για άλλη μία χρονιά, είπε ο γενικός διευθυντής της «Uralvagonzavod» Όλεγκ Σιένκο.


«είναι απαραίτητο να επιβεβαιωθούν όλες οι δηλωμένες προδιαγραφές του, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει ένα έτος και θα γίνει σε όλο το πεδίο των περιστάσεων», είπε στο ‘Ρωσία 24’ ο Σιένκο.

Σημείωσε ότι το άρμα μάχης ‘Αρμάτα’ έχει επεξεργασθεί δύο χρόνο αντί πέντε ή επτά, όπως λένε οι ειδικοί.

Το άρμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου, αλλά τώρα θα αντικαταστήσει το πυροβόλο των 125΄με ένα νέο όπλο διαμετρήματος 152 χιλιοστών.

Το ατύχημα στην πρόβα της παρέλασης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Ράγκοζιν αναφερόμενος  στη βλάβη που παρουσιάστηκε στο νέο άρμα κατά την πρόβα της παρέλασης στην Ημέρα της Νίκης, τόνισε ότι η αναποδιά δεν οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα αλλά στον ανθρώπινο παράγοντα.

«Δεν υπήρξε αγαστή  συνεργασία μεταξύ της τεχνολογίας και του ανθρώπου που το χειρίζονταν», είπε ο Ράγκοζιν στο κανάλι ‘Ρωσία 1’.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο υπερσύγχρονο άρμα δεν είναι δυνατόν να χειρίζεται από ένα άπειρο στην τεχνολογία άτομο».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr