Στρατιωτική επιχείρηση Αμερικανών στην ανατολική Συρία κατά τζιχαντιστών




Μάιος 17, 2015.

Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ προέβησαν σε στρατιωτική επιχείρηση στο ανατολικό μέρος της Συρίας κατά τμημάτων της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, που επικαλείται δήλωση του εκπρόσωπου του Πενταγώνου, Άστον Κάρτερ, στην εμπλοκή με τους τζιχαντιστές, που έγινε χθες το απόγευμα,  σκοτώθηκε ο Αμπού Σαγιάφ.

Αυτός, φέρεται ως ο διαχειριστής των χρηματοοικονομικών πράξεων της οργάνωσης από τις πωλήσεις πετρελαίου των πετρελαιοπηγών της περιοχής που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.
Επίσης, συνελήφθη η σύζυγός του.

Η επιχείρηση έγινε κατόπιν απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και για αυτήν, όπως είπε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Bernadette Meehan, ενημερώθηκε το συριακό καθεστώς, αλλά δεν διευκρίνισε εάν υπήρξε συντονισμός με τους Σύριους.

Η επίθεση όπως διευκρινίζεται  έγινε από ομάδα  άμεσης επέμβασης των Αμερικανών πεζοναυτών με στρατιωτικά ελικόπτερα που έδρασαν στην περιοχή, αλλά δεν καθορίζεται από πού απογειώθηκαν.

Η Meehan πρόσθεσε στη δήλωσή της ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ, αλλά «ο διαρκής αγώνας κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ απαιτεί συγχρονισμό των δυνάμεων της περιοχής κατά της τρομοκρατίας».

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι Αμερικανών κομάντος κατά την επιχείρηση.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr