Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την Αραβική Άνοιξη ως δικαιολογία στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»




Μάιος 6, 2015.

Ο πρώην πράκτορας του FBI, Coleen Rowley, δήλωσε την Τρίτη,  σχολιάζοντας το βιβλίο του, που θα εκδοθεί σύντομα από τον πρώην διευθυντή της CIA, Μάικ Μορέλ,  ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να προβλέψουν τον τρόπο με τον οποίο η Αλ Κάιντα, εκμεταλλεύθηκε την αναταραχή κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης και την χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο για να επιστήσουν την προσοχή μακριά από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


Σε άρθρο του στο ‘Sputnik International’, ο πρώην πράκτορας του FBI, και πληροφοριοδότης Coleen Rowley, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να προβλέψουν ότι η Αλ Κάιντα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αναταραχή στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, τελικά, επιτρέποντας την ομάδα να ανακτήσει δυνάμεις, παρά το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011.

 Ο Rowley ανέφερε ότι το ενδεχόμενο χάος της Αραβικής Άνοιξης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια απόσπαση της προσοχής από τα λάθη που έγιναν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο Rowley είπε ότι η Αραβική Άνοιξη ήταν μόνο εν μέρει υπεύθυνη για τη βία, από ό, τι ακολούθησε μετά στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι οι κρίσεις στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της «απάτης»,  ψεμάτων,  που είπαν οι ΗΠΑ, προκειμένου να κάνουν τους παράνομους πολέμους τους. 

Τόσο στην κατοχή του Ιράκ, του Αφγανιστάν, αλλά και στη Λιβύη με την καταστροφή των υποδομών τους. Δεν κατηγορούνται οι ΗΠΑ, μόνο για την κατοχή του Ιράκ αλλά και για τον εξοπλισμό της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών στην περιοχή, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια στην υποστήριξη που παρέχουν αυτές,  στις ομάδες της Αλ Κάιντα, συμβάλλοντας στην αναταραχή που ακολούθησε.

Πρόσθεσε ότι ο εξοπλισμός της Σαουδικής Αραβίας ήταν επίσης εξαιρετικά καταστροφικός, όσο και οι μυστικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίτευξη της αλλαγής των καθεστώτων σε αραβικές χώρες, μέσω της αποσταθεροποίησης, των βασανιστηρίων, των απαγωγών , των επ’ αόριστον κρατήσεων και δολοφονιών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θεωρούνται ότι πολεμούν κατά της τρομοκρατίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr