Αμερικανοί ‘εμπειρογνώμονες του Κουρδικού’ επισκέφθηκαν το Ντιγιαρμπακίρ




Μάιος 4, 2015.
Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.
Αμερικανική αντιπροσωπεία που μελετά το «κουρδικό ζήτημα» επισκέφθηκε διάφορα πολιτικά κόμματα των Κούρδων καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στο Ντιγιαρμπακίρ.

Επικεφαλής  της αντιπροσωπείας αυτής, ήταν ο Max Hoffman,  πολιτικός αναλυτής για την Εθνική Ασφάλεια και τη Διεθνή Πολιτική στο American Progress,  καθώς και οι Michael Werz και Gönül Tol, μέλη του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν (PAK) και την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ντιγιαρμπακίρ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ντιγιαρμπακίρ, ‘Haber Diyarbakir’, ο , Michael Werz, ανέφερε ότι η επίσκεψη στην έδρα του Κόμματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν (PAK) αποτελούσε μια γνωριμία του Κέντρου Αμερικανικής Προόδου, που είναι έναν Think- tank, προσκείμενο στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ και έχουν στόχο να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις απόψεις του PAK στις προσεχείς εκλογές, αλλά και γενικότερα για το κουρδικό ζήτημα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr