Σκόπια: Γιορτάστηκε η Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού






Μάιος 25, 2015.
Σκόπια.

Γιορτάστηκε σήμερα σε όλο το Σλαβικό Κόσμο η Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού. Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η σημερινή γιορτή, η 24η Μαΐου είναι η Ημέρα των διαφωτιστών αδελφών  Κυρίλλου και Μεθοδίου που με τη συμβολή τους και τον ιστορικό τους ρόλο, έδωσαν στο σλαβικό λαό  τα γράμματα και την ενοποίηση των Σλάβων.


Επίσης, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE δήλωσε ότι όλοι οι Σλάβοι γιορτάζουν τους εκπαιδευτικούς Κύριλλο και Μεθόδιο, που αποτελούν πνευματικοί γίγαντες στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.

«Μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και επιβεβαιώνει το ευρωπαϊκό μας παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το φωτεινό παράδειγμα των εκπαιδευτών των Σλάβων αποτελεί μια σημαντική κληρονομιά που μας δίνει τη δυνατότητα για την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης και έρευνας», σημειώνει το
VMRO-DPMNE.

Σημειώνεται ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, θεωρούν τους δύο ιεραπόστολους της Θεσσαλονίκης ως ‘Σλάβους’, επειδή έδωσαν γραφή  και θρησκεία στους σλαβικούς λαούς.

Η Ρωσία για το Σλαβικό Πολιτισμό

Μόσχα.

Η ημέρα του σλαβικού αλφαβήτου και του σλαβικού πολιτισμού γιορτάστηκε σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας και σε πολλές άλλες χώρες.

«Η σλαβικός πολιτισμός βοηθά τους λαούς να καταλάβουν περισσότερα για την ιστορία τους και των αίσθηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των σλαβικών εθνών», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti,  ο Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι φέτος η Ρωσία πέρασε κάθε προσδοκία στις λογοτεχνικές εκδόσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές θα προσελκύσουν την προσοχή του κοινού και θα συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr