«Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο Αιγαίο»






Μάιος 17, 2015.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει  τη δημιουργία μια νέας βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Σχετικά με το αίτημα αυτό, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός  ενημέρωσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Με την πρότασή του αυτή, ο Καμμένος, διευκρίνισε ότι η βάση θα έχει ως προορισμό την παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς των δραστηριοτήτων της Τουρκίας:

 «Η Τουρκία στο Αιγαίο παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την τουρκική στάση», είπε.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν ανέφερε σε ποιο νησί θα κατασκευασθεί η στρατιωτική βάση, αλλά ότι διευκρίνισε ότι κάπου νοτιοανατολικά στο Αιγαίο θα ήταν η  ‘καλύτερη επιλογή  για την επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία’.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ακόμη,  ότι  η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει συνεργασία σε στρατιωτικά θέματα με το Ισραήλ, αλλά και με την Αίγυπτο, και ότι υπάρχουν σχέδια για αεροπορικές ασκήσεις και συνεργασία.

Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν έχει αρκετή παρουσία σε ορισμένα σύνορά της και αυτά πρέπει να ενισχυθούν και δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα να συνεργασθεί και με τη Ρωσία, αφού έχει εξοπλισθεί με οπλικά συστήματα, όπως το S-300 που βρίσκεται σε βάση της Κρήτης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr