Ρωσία: Νέα μυστικά όπλα για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης




Μάιος 4, 2015.

Στην παρέλαση της Νίκης  στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 9 Μαΐου, θα λάβουν μέρος 15 χιλιάδες  άτομα.
 Θα παρουσιασθεί το θρυλικό άρμα μάχης T-34  καθώς  και νέα ρωσικά όπλα που είναι μυστικά,  και θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά.


Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής προεδρικής διοίκησης, Σεργκέι Ιβάνοφ, σε συνέντευξη στην τηλεόραση RT.

«Θα παρουσιασθούν νέα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως το πυραυλικό συγκρότημα PC- 24 ‘Yars”, τεθωρακισμένα οχήματα,  και πυροβολικό ακριβείας», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

«Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιασθούν  τα περίφημα Su 30, Su- 35, που είναι τα πιο πρόσφατα μαχητικά αεροσκάφη».
Επίσης, θα κάνουν την παρουσία τους νέα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού σε πέντε ρωσικές πόλεις- λιμάνια καθώς και αεροπορικές επιδείξεις των νέων ρωσικών επιτευγμάτων».



Θαλάσσια παρέλαση θα γίνει στη κύρια βάση του Βόρειου Στόλου στη Σεβερονμόρσκ (περιοχή Μουρμάνσκ) κατά την ημέρα της Νίκης, όπου θα λάβουν μέρος,  το νεότερο πυρηνικό υποβρύχιο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» και το «Σεβεροντβίνσκ» καθώς και το ντιζελοκίνητο- ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο «Καλούγκα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr