Συνάντηση προέδρου τουρκοκυπρίων με Τούρκο πρόεδρο






Μάιος 6, 2015.

Τουρκία.

 Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη, ότι μια μόνιμη λύση στην Κύπρο θα είναι επωφελής όχι μόνο για το νησί, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα, ιδίως την ΕΕ.


Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, ο Ερντογάν  δήλωσε ότι, προκειμένου να επιλυθεί  τη διαφορά στην Κύπρο, η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί δυσκολίες και να καταβάλει ειλικρινείς προσπάθειες στη διαδικασία.

«Μέχρι τώρα, οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν ότι θέλουν μόνιμη ειρήνη στο νησί, η ελληνική πλευρά θα πρέπει ταυτόχρονα να υιοθετήσει την ίδια πρωτοβουλία, και εάν αυτό συμβεί, πιστεύουμε ότι το 2015, θα είναι έτος ειρήνης για την Κύπρο», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε ότι η Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει την απαραίτητη συμβολή για τη διαδικασία και είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τη χώρα υπό αυτήν την άποψη, σημειώνει η Σαμπάχ, η οποία δεν προσθέτει  σχόλιο ή ομιλία του Ακιντζί.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr