Η Ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε πέντε στόχους στη Γάζα




Μάιος 27, 2015.

Σε απάντηση του βομβαρδισμού του ισραηλινού εδάφους, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χθες το βράδυ βομβάρδισε τέσσερις στόχους στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Οι αεροπορικές επιθέσεις είναι αντίποινα, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα για τις ρουκέτες των Παλαιστινίων που έπεσαν στις νότιες περιοχές της χώρας.


Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, 26 Μαΐου, πύραυλος εξερράγη κοντά στο ‘Γκαν Γιαβνέ’. Ένα 15χρονο κορίτσι σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ, στάλθηκε στο νοσοκομείο «Barzilai» στην Ασκελόν.

Νωρίτερα, είχε ηχήσει σειρήνα συναγερμού της πυραυλικής επίθεσης στο Άσντοντ και άλλες συνοικίες. Ο δήμος της πόλης Άσντοντ ανέφερε ότι τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνουν κανονικά.

Ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου στο στο ‘Γκαν Γιαβνέ’, Ντρορ Ααρόν, διέταξε να ανοίξουν τα καταφύγια. Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου και όχι του στρατού, όπως διευκρινίζεται.

Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν είπε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν  στην περιοχή και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ, θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr