Σκόπια: Άρχισαν οι συγκρούσεις Αλβανών παραστρατιωτικών και Αστυνομίας- πολλοί νεκροί



 


Συγκρούσεις Αλβανικών παραστρατιωτικών ομάδων με την αστυνομία έγιναν στην πόλη Κουμάνοβο (φωτό)


FYROM: Συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων Αλβανών και Αστυνομίας στο Κουμάνοβο

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 9, 2015. Βίντεο.

Η κατάσταση είναι τεταμένη μετά από πυροβολισμούς σήμερα το πρωί μεταξύ αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων και της αστυνομίας του νοτιοσλαβικού κράτους στην πόλη Κουμάνοβο, που βρίσκεται ανατολικά από την πόλη των Σκοπίων.


Η σύγκρουση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά από αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τον εντοπισμό μια ομάδας 50 περίπου ατόμων στην περιοχή της πόλης, που ήταν οπλισμένοι και φορούσαν στολές παραλλαγής.

Πολλοί  έχουν σκοτωθεί και έχουν τραυματισθεί πάνω από 30 άτομα με αρκετούς αστυνομικούς και αμάχους, η περιοχή έγινε πεδίο μάχης και η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύεται στους δημοσιογράφους.

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στην πόλη των Σκοπίων για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η δραστηριότητα των αστυνομικών ελικοπτέρων είναι αισθητή πάνω από την πόλη των Σκοπίων (παραβάλω σχετικό βίντεο), ενώ τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει την πόλη του Κουμάνοβο και εδόθησαν οδηγίες στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr