Η Ιταλία κάλεσε το Κίεβο να χορηγήσει ευρεία αυτονομία στην Ντονμπάς





Μάιος 3, 2015.

Η Ουκρανία θα πρέπει να παράσχει αυτονομία στην Ντομπάς και επιτάχυνση των οικονομικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι- Paolo Gentiloni, σύμφωνα με το Sputnik που επικαλείται ιταλικό δημοσίευμα.


«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ ασταθής. Η Ιταλία υποστηρίζει το Κίεβο, αλλά το Κίεβο πρέπει να εφαρμόσει επώδυνες οικονομικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της  αυτονομίας στην Ντονμπάς», τόνισε ο Τζεντιλόνι, όπως γράφει η  «La Stampa».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσει με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στις 5 Μαΐου στο Κίεβο.

Σε αναφορά του για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, πρόσθεσε ότι η Ιταλία «πιστεύει ότι δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα στη Ρωσία, πρέπει να κρατήσουμε τα κανάλια  επικοινωνίας μας ανοικτά με τη Μόσχα», είπε.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ρωσία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίλυση των διεθνών κρίσεων, τόσο στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, όσο και στην τραγική κρίση στη Συρία «και πιστεύουμε ότι η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει χρήσιμο ρόλο, επίσης, στη Λιβύη», είπε ο Τζεντιλόνι.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να αποδεχθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν την πρόσκληση να παραστεί στην εν εξελίξει έκθεση EXPO 2015, στο Μιλάνο και ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Matteo Renzi.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr