Ο Ερντογάν θα δωρίσει νέο όχημα στον επικεφαλής της Μουσουλμανικής Θρησκείας




Μάιος 22, 2015.

Η τουρκική προεδρία θα προσφέρει ένα νέο υπηρεσιακό αυτοκίνητο (ταπεινό) στον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), Μεχμέτ Γκορμέζ- Mehmet Görmez, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφασή του θρησκευτικού ηγέτη να επιστρέψει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε. 


Ο Görmez, επικεφαλής της μουσουλμανικής θρησκείας στην Τουρκία,  δήλωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει τη λιμουζίνα αξίας ενός εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 435 χιλιάδες δολάρια) που αγοράστηκε και του παραχωρήθηκε πρόσφατα, έπειτα από έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πιστούς, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι επικρίσεις εστιάζονταν ότι η αγορά έγινε με χρήματα του δημοσίου και όχι από δωρεές ιδιωτών μουσουλμάνων.

Οι επικρίσεις αυτές άρχισαν όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Τουρκία και ζήτησε ο ίδιος να μετακινείται με ένα αυτοκίνητο «μικρό και ταπεινό».

Ο κόσμος ξαφνιάστηκε όταν, πράγματι, ο Πάπας μετακινούνταν στην Τουρκία με ένα απλό  αυτοκίνητο που έφερε πολιτικές πινακίδες, παρά τις προτροπές της τουρκικής ηγεσίας να χρησιμοποιήσει ένα ‘αυτοκίνητο ασφαλείας’ για την προσωπική του ασφάλεια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr