Σκόπια: Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε το Κουμάνοβο






Μάιος 28, 2015.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζες Μπέιλι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών των Σκοπίων, Μίτκο Τσάφκοφ, επισκέφθηκαν το Κουμάνοβο, τη συνοικία στην οποία είχε γίνει η δράση της αστυνομίας για την εξάλειψη της ένοπλης εγκληματικής τρομοκρατικής ομάδας, σημειώνει το 24vesti.


Προηγουμένως, ο Μπέιλι, ο Τσάφκοφ και ο δήμαρχος του Κουμάνοβο, Ζόραν Νταμιανόφσκι, είχαν κοινή συνάντηση  στην αστυνομική διεύθυνση του Κουμάνοβο.
Μετά τη συνάντηση Chavkov είπε ότι αυτό είναι η πρώτη του επίσκεψη ως υπουργός Εσωτερικών στην αστυνομική διεύθυνση του Κουμάνοβο, αλλά είπε ότι στο παρελθόν ήταν εδώ με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από τα πρόσφατα γεγονότα, ώστε να βελτιωθεί η αστυνόμευση.

Πρόσθεσε, ότι το Κουμάνοβο είναι ασφαλές  και ότι τα γεγονότα της 9ης και 10ης Μαΐου ήταν μεμονωμένα και είπε  οι εγκληματικές ομάδες που βρέθηκαν εκεί δεν είχαν την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης, τόνισε ότι ήρθε στο Κουμάνοβο, για να προσδώσει στήριξη στην αστυνομία, στους πολίτες και το δήμαρχο με αφορμή τα γεγονότα της 9ης και 10ης Μαΐου. Τόνισε ότι είναι σημαντικό που οι πολίτες του Κουμάνοβο είναι ενωμένοι, όπως παρατίθεται και στο βίντεο παρακάτω.

Ο δήμαρχος του Κουμάνοβο, Νταμιανόφσκι, είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε το δήμο του Κουμάνοβο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr