Σκόπια: Η Madeleine Albright είπε ότι είναι «παράλογες» οι ελληνικές θέσεις στο όνομα




 
Οι Αμερικανοί υπέρ του ονόματος ‘Μακεδονία’ για τα Σκόπια,  πριν το 2004...

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 14, 2015.

Η  77χρονη Αμερικανίδα πρώην υφυπουργός (Εξωτερικών),  Μαντλίν Ολπράιτ, δήλωσε  ότι η ελληνική θέση στο θέμα της ονομασίας είναι «παράλογη».

Σε δήλωσή της που προωθήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα των Σκοπίων, MRT, δήλωσε ότι η θέση των Αθηνών είναι ‘παράλογη’ επί 20 χρόνια.

Οι Αμερικανοί υπέρ της ‘Μακεδονίας’ πριν την αναγνώρισή της

Η Albright πρόσθεσε ότι ακόμη και πριν από την αναγνώριση των Σκοπίων, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) το 2004, όλοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο «Μακεδονία» για το νοτιοσλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Δήλωσε, επίσης,  ότι η συζήτηση εντός της αμερικανικής κυβέρνησης εάν το κράτος έπρεπε να ταξινομεί επίσημα κάτω  από το γράμμα ‘F (όπως η  «πρώην») ή με ‘M’ ως «Μακεδονία», το αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη επιλογή.

Η Ελλάδα δεν έχει σχέση με το Κουμάνοβο

Είπε ότι η Ελλάδα έχει αποσταθεροποιήσει τη χώρα εμποδίζοντας την  Ευρωατλαντική ενσώμάτωσή της, αλλά ούτε η Ελλάδα , ούτε οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου προκάλεσαν τις πρόσφατες ένοπλες συγκρούσεις στο Κουμάνοβο.

Η Madeleine Albright   είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε υφυπουργός των ΗΠΑ. Σήμερα διατηρεί την έδρα των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Georgetown.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr