Ο Ερντογάν κατηγόρησε τα αμερικανικά MME για παρέμβαση στις τουρκικές υποθέσεις




Μάιος 25, 2015.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε σήμερα την αμερικανική εφημερίδα «New York Times» ότι με άρθρα της παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.


Ο Ερντογάν, ο οποίος έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, είπε ότι «οι ΗΠΑ προσπαθούν να δώσουν εντολές μέσω μιας εφημερίδας που δεν γνωρίζει τον τόπο μας», όπως είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.



«Το δημοσίευμα έχει ξεπεράσει τα  όρια της ελευθερίας», είπε. Το κείμενο της αμερικανικής εφημερίδας είχε τίτλο « Σκοτεινά σύννεφα πάνω από την Τουρκία» και επέκρινε τον Ερντογάν για τις παρεμβάσεις του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Ερντογάν επιτίθεται κατά του ομίλου Dogan, στην οποία ανήκει η εφημερίδα «Χουριέτ» με συλλήψεις δημοσιογράφων και συγχρόνως αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Τουρκία στη θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

«Οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα έπρεπε (ο Ερντογάν) να αποφεύγει αυτόν τον καταστρεπτικό τρόπο», αναφέρει το δημοσίευμα των «New York Times».

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει τον περιορισμό των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία και τις αρκετές δικαστικές διώξεις που εκκρεμούν εναντίον πολλών δημοσιογράφων με την κατηγορία ότι ‘προσέβαλαν’ τον Ερντογάν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr