Και Έλληνες πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων στη Συρία






Ιούνιος 14, 2015.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, σε σχετική αναφορά του, επισημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, περίπου 400 ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στην κουρδική Λαϊκή Μονάδα Άμυνας (YPG) στη Συρία και πολεμούν τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.


Το YPG έχει δραστηριοποιηθεί στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Χαλέπι.

Οι Κούρδοι της ομάδας αυτής έχουν προσλάβει πολλούς ξένους μαχητές, μέσα από το Facebook, ήδη, από το περασμένο έτος, σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα.

Οι νεοσύλλεκτοι  προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη βόρεια και νότια Αμερική, καθώς επίσης στην YPG έχουν ενταχθεί Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν.

Στις 10 Ιουνίου διαμορφώθηκε μια νέα ταξιαρχία των ‘Αριστερών’ που έχει το μοντέλο των διεθνών ταξιαρχιών κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ονομάζεται ‘ελεύθερη διεθνής ταξιαρχία’ η οποία έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Την ταξιαρχία αυτή την απαρτίζουν μαχητές, κυρίως, από την Γερμανία, Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία και Καύκασο, αλλά, περιέχει και αριστερίστικες οργανώσεις των Κούρδων, όπως το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), του THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu) και του BÖG (Birlesik Özgürlük Güçleri).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ