Πρώην αρχηγός Στρατού της Τουρκίας παροτρύνει για υποστήριξη του Άσαντ




Ιούνιος 28, 2015.


Ο πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ιλκέρ Μπασμπούγ-İlker Başbuğ- έκανε έκκληση για υποστήριξη της κυβέρνησης της Συρίας, όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο αναφερόμενο στο τουρκικό  τηλεοπτικό κανάλι ‘7’ στις 28 Ιουνίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπασμπούγ δήλωσε ότι η Συρία βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε ότι σε αυτήν υπάρχουν  φιλο-ιρανικές και φιλο-δυτικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος απόστρατος διαφοροποιείται από την στάση του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν και του πρωθυπουργού, Νταβούτογλου  και πιστεύει ότι πρέπει να διασωθεί  ως έχει η κυβέρνηση της Συρίας, την οποία προσβλέπει ως εγγυήτρια της ειρήνης στην περιοχή.

«Νομίζω ότι η Τουρκία και οι άλλες χώρες θα πρέπει να στηρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη στη Συρία και να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Μπασμπούγ.

 Το ‘Ισλαμικό κράτος’ (πρώην ΙΚΙΣ  ή ISIS) έχει διεισδύσει στο έδαφος της Συρίας το 2013. Η οργάνωση αυτή που έχει διαφοροποιηθεί από την Αλ Κάιντα, δήλωσε ‘ιερό πόλεμο’ ενάντια σε όλες τις ομάδας και τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία.

Η ενίσχυσή του στη Συρία, κατά τον εμφύλιο πόλεμο, επέτρεψε αυτήν την εξτρεμιστική οργάνωση να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του Ιράκ και να ελέγξει μεγάλο μέρος στα βόρεια της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ