Εκατοντάδες μετανάστες εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 27, 2015.

Περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, μετά από ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων,  παραμένουν στα όρια των συνόρων Ελλάδας και Σκοπίων περιμένοντας να τα περάσουν για να συνεχίσουν την πορεία τους , προς τη δυτική Ευρώπη.


Προς το παρόν- γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων- βρίσκονται  στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων στην Ελλάδα, στα όρια με τα Σκόπια.

Σλαβικό μέσο ενημέρωσης των Σκοπίων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν από τους πρόσφυγες, αναφέρει ότι οι Σύριοι βασανίστηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων, οι οποίοι τους εμπόδισαν να εισέλθουν στο σκοπιανό έδαφος κτυπώντας τους.



«Όποιος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, επεμβαίνει η αστυνομία των Σλάβων και τους γυρίζει πίσω. Υπάρχουν τραυματίες και είμαστε εδώ  χίλιοι άνθρωποι  κολλημένοι, χωρίς να μπορούμε να πάμε κάπου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μετανάστες αυτοί, χωρίς άδεια και έγγραφα, δηλαδή παράνομοι ή πρόσφυγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη Γευγελή.

Σχετικό δημοσίευμα με το περιστατικό αυτό, σημειώνει ότι αρκετές έγκυες γυναίκες που βρίσκονται μεταξύ των μεταναστών έχουν γεννήσει κατά τη διάρκεια του Γολγοθά της πορείας τους.


Από την άλλη πλευρά, ο Ίβο Κοτέφσκι, από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενεργεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ