"Θα φύγουν από Ελλάδα 100 χιλιάδες Βούλγαροι μετανάστες"




Ιούλιος 26, 2015.

Σόφια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της βουλγαρικής κυβέρνησης,  συζήτησε τη δυνατότητα επιστροφής περισσότερων από 100 χιλιάδων Βουλγάρων από την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τόμισλαβ Ντόντσεφ σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 3’.


«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αμέσως μετά την επιστροφή των Βουλγάρων που εργάζονται στην Ελλάδα, και δεν θα πω ότι είναι αυτό κακό, γιατί η Βουλγαρία ψάχνει για μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό  στον τουρισμό, που πάσχει από έλλειψη ποιότητας ανθρώπινων πόρων», δήλωσε ο Ντόντσεφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να μετακινηθούν από 5 έως 7 χιλιάδες ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία, λόγω της σταθερής και καλύτερης φορολογικής βάσης μέσα σε έναν πολιτικό και προσιτό οικονομικό περιβάλλον, όπως της Βουλγαρίας.

«Με ενοχλεί μια σειρά ειδικών μέτρων για την Ελλάδα, όπως η εισαγωγή του νέου κανονισμού 1303, στον οποίο συμφώνησαν διάφορες ομάδες εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- για  περισσότερες προκαταβολές πληρωμών προς την Ελλάδα, αλλά δεν δίνεται δυνατότητα χρηματοδότησής σε επιχειρησιακά προγράμματα ώστε να λάβουν 100% πριν από το κλείσιμό τους», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. (να χρηματοδοτηθούν ελληνικές εταιρείες από την ΕΕ για να μετακινηθούν στη Βουλγαρία;).

Ο Ντόντσεφ αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο της Βουλγαρίας να ψηφίσει «όχι» στον κανονισμό 1303, εάν οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμοσθούν στη Βουλγαρία.

«Είναι θέμα αρχών, όχι για να γίνουμε εριστικοί με το γείτονα (Ελλάδα), οι ίδιοι νόμοι μερικές φορές δεν ισχύουν για όλους», είπε.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι πριν από λίγα χρόνια για την Ελλάδα είχε γίνει μια άνευ προηγουμένου εξαίρεση, δίνοντάς την τη δυνατότητα να κάνει έργα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ