Τα Σκόπια δεν εμπιστεύονται το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία




Ιούλιος 27, 2015.



Τα Σκόπια εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν πολιτική αστάθεια που οδηγεί στην επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (KCSS) στην Πρίστινα, Φλόριαν Κεχαγιά.

 «Αυτό επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα. Οι πολιτικοί της ελίτ στα Σκόπια έχουν δημιουργήσει μια μορφή καθεστώτος ημι-ασφάλειας,  που αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για την ανάπτυξη της κοινωνίας. Πιστεύω ότι η βελτίωση της κατάστασης της ασφάλειας στην πΓΔΜ θα ξεκινήσει από τη στιγμή που θα διευθετηθεί το ζήτημα της 
διαφωνίας με την Ελλάδα και με την αλλαγή της άρχουσας ελίτ. Η υφιστάμενη ελίτ έχει επιλεκτική συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας», δήλωσε ο Κεχαγιά.
 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον τομέα της ασφάλειας οι κυβερνώντες στα Σκόπια παρακάμπτουν τη συνεργασία με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Πιο συγκεκριμένα, η πΓΔΜ έχει αγνοήσει τελείως τη συνεργασία για την ασφάλεια με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, ενώ έχει προχωρήσει τη συνεργασία με τη Σερβία.
Η κατάσταση αυτή έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο λόγο που εκφράζεται στη χώρα, αφού η άρχουσα τάξη συνεχίζει να «κατηγορεί» τον αλβανικό παράγοντα στα Βαλκάνια, ενώ προωθεί το μποϊκοτάζ στη συνεργασία», είπε ο Κεχαγιά.

Ο ίδιος θα θέσει το ερώτημα πως είναι δυνατόν τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο να μην συνεργάζονται στον τομέα της ασφάλειας ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για εξτρεμιστές που  λειτουργούν αμφίδρομα σε Κοσσυφοπέδιο και πΓΔΜ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ