Σκόπια: Ανεστάλη η Συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών




http://www.echedoros-a.gr




Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 3, 2015.

Σκόπια.

Δεν θα υπάρξουν  «συναντήσεις των –πολιτικών- αρχηγών». Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος  (DUI), Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην πΓΔΜ, χθες το βράδυ ανέφεραν ότι επίκειται μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για σήμερα (Παρασκευή), αλλά οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από τα δύο μέρη.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι η συνάντηση θα πραγματοποιούνταν στις 11:00 τοπική ώρα (δηλαδή, 12:00 ώρα Ελλάδας) και κατόπιν ακολούθησε η πληροφορία ότι δεν πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση.

 Μέρος των συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις που γίνονται – με πρωτοβουλία δυτικών διπλωματών- ώστε να βρεθεί λύση στην πολιτική κρίση στα Σκόπια, ζήτησε επιπλέον χρόνο για διαβούλευση, έτσι υπάρχει μια πιθανότητα ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές υποθέσεις και εικασίες ότι η όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, μπορεί να αναβληθεί μέχρι την άφιξη της Αμερικανίδας αναπληρώτριας Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, η οποία έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τα Σκόπια στις 13 Ιουλίου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ