Η ελληνική κρίση έφερε πτώση της εμπιστοσύνης των Ιταλών προς την ΕΕ




Ιούλιος 4, 2015.

Η πλειοψηφία των Ιταλών πιστεύει ότι λόγω της ελληνικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει σημαντικά στην εκτίμησή τους, αφού δεν ήταν σε θέση να βρει λύσεις που να ενώνουν τις ευρωπαϊκές χώρες.
 

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που διεξήχθη από το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο «Ipsos Italia» την οποία ανέθεσε η εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών (72%) θεωρεί ότι είναι σημαντική η αποδυνάμωση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ενόψει της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ μόνο το 14% υποστηρίζει την αντίθετη άποψη.

Ο επικεφαλής του «Ipsos Italia», Νάντο Πανοντσέλι, σημειώνει ότι το δημοψήφισμα που γίνεται με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έχει γίνει μια σοβαρή πρόκληση για όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τώρα οι Ευρωπαίοι με κομμένη την ανάσα περιμένουν τις συνέπειες που θα έρθουν.

Σύμφωνα με το λόγια του η ελληνική κυβέρνηση έχει, ήδη, οδηγήσει σε μια απότομη πτώση την εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την ΕΕ και το ρόλο της στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η πλειοψηφία των Ιταλών (53%) πιστεύει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η Αθήνα θα συμφωνήσει με την ΕΕ και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ενώ το 31% πιστεύει ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται για έξοδο από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ