Σκόπια: Το όνομα της χώρας συζητείται στις διαπραγματεύσεις του ‘κουαρτέτο’ (Ανανέωση)




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 3, 2015. βίντεο

Η διαμάχη για το όνομα είναι μέρος των διαπραγματεύσεων των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών στην πΓΔΜ,  που καθοδηγούνται από τους πρέσβεις Τζες Μπέιλι και Άιβο Όραβ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DPA, Μεντούχ Τάτσι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Έλιοτ Έντζελ και τον Αμερικανό πρέσβη Τζες Μπέιλι.


Ο Τάτσι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι μέρος του πακέτου που τίθεται επί τάπητος είναι η διαφωνία του ονόματος και υποστήριξε ότι του εδόθη η εντύπωση ότι μετά την επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια, ότι οι θέσεις της Ελλάδας δεν είναι πλέον τόσο ριζοσπαστική για το ζήτημα της ονομασίας, γράφει το δημοσίευμα.

Ο Μετούχ Τάτσι, δήλωσε ακόμη, ότι είναι πολύ νωρίς να συζητήσουν το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το όνομα μαζί με τις εκλογές του επόμενου Απριλίου.

 Ανανέωση


Βίντεο από την ενημέρωση του Μεντούχ Τάτσι προς τους δημοσιογράφους μας μεταφέρει από τα Σκόπια ο συνεργάτης μας, Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)



Ο διάλογος στο βίντεο:

Μεντούχ Τάτσι:
Η εντύπωσή μου με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι πια ριζοσπαστικές  και ελπίζουμε ότι θα εργασθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, μέχρι το τέλος του έτους.

Δημοσιογράφος:
Κύριε Τάτσι, είναι η πρόταση για το όνομα στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων);

Μεντούχ Τάτσι:
Ναι, βέβαια,  αλλά μετά από όλα (τα άλλα),  λόγω δεοντολογίας, όχι για να σας κρύψω  κάτι,  αυτά τα πράγματα θα πρέπει να ανακοινώνονται  από κάποιον άλλον.
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ