«Γελοίο» το επιχείρημα της Ελλάδας για μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ





Προσωπικότητες της Δυτικής Άμυνας απορρίπτουν  τα ελληνικά επιχειρήματα κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 4, 2015.

Η πληροφορία περί απόρριψης των ελληνικών επιχειρημάτων κατά της ένταξης των Σκοπίων, δημοσιοποιήθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα MRT, που είναι εξ ολοκλήρου ελεγχόμενος από το καθεστώς του VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που κυβερνά τη χώρα επί εννέα χρόνια.


Συγκεκριμένα,  σε συνεντεύξεις τους, ο πρώην Βρετανός Υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ και ο καθηγητής πανεπιστημίου  της Άμυνας, πρώην αντιπρόεδρος- στρατηγός  Μπεν Φρίκλι , προβάλλουν το επιχείρημα ότι κατ’ ουσία «το ελληνικό μπλοκάρισμα της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι γελοίο και ότι τα κράτη μέλη πρέπει να ασκήσουν πίεση προς την Ελλάδα».


Στο βίντεο

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας και νυν  βουλευτής, Λίαμ Φοξ, δήλωσε στη σκοπιανή τηλεόραση ότι η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να είναι μέρος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι είναι καιρός τώρα που η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι η «Μακεδονία»  πληροί όλες τις προϋποθέσεις, όλα τα πολιτικά κριτήρια, και σε αυτό ακολουθεί το σχέδιο της οικονομίας, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στην Άμυνα. Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να παραδεχθεί ότι το επιχείρημα για το όνομα είναι γελοίο. Πρέπει να δούμε τον πραγματικό κίνδυνο στον κόσμο και τι μπορούμε να κάνουμε μαζί ως διεθνή κοινότητα».

Και ο εν αποστρατεία αντιπρόεδρος στρατηγός, ο οποίος αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Ben Freakly,  συμμερίζεται την ίδια άποψη.

Θεωρεί ότι είναι καιρός η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση.

«Νομίζω ότι το καλύτερο είναι ότι το κάθε μέλος να πιέσει  την Ελλάδα, έτσι ώστε η «Μακεδονία» να μπορέσει να γίνει μέρος της συμμαχίας».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ