Σουλτς: Έκτακτη και άμεση οικονομική παροχή στην Ελλάδα ανεξάρτητα από το «Όχι»



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 5, 2015.

Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει, ακόμη και αν το δημοψήφισμα καταλήξει στο «όχι».


Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΕ θα χορηγήσει δάνεια εκτάκτης ανάγκης στην Αθήνα αμέσως, πριν καταφύγει η ίδια να αναζητήσει λύση μόνη της.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους Έλληνες να καταρρεύσουν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοψήφισμα», είπε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», όπως αναμεταδίδουν τα βαλκανικά μέσα ενημέρωσης (με μεγάλη ανακούφιση).

«Θα πρέπει να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι να λάβουν τους μισθούς τους για να μπορούν να επιβιώσουν. Η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει βυθίσει τη χώρα σε αδιέξοδο και οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Εμείς θα τους βοηθήσουμε», είπε ο Σουλτς, ενόψει δηλώσεων ότι η Ελλάδα ενδέχεται να καταφύγει  σε άλλους τρόπους επίλυσης του αδιεξόδου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ