Η Βουλγαρία εκδίδει διαβατήρια σε Άραβες τζιχαντιστές



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 5, 2015.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Lorenz Berger σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις σελίδες της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η βουλγαρική μαφία πουλάει σε Ισλαμιστές Τζιχαντιστές αυθεντικά βουλγαρικά διαβατήρια. 


Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές είναι ελεύθεροι να φθάσουν στις πρωτεύουσες όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Η Βουλγαρία είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης στο δρόμο των Τζιχαντιστών προς τη Δυτική Ευρώπη.

Το ζήτημα είναι ότι η βουλγαρική μαφία, η οποία έναντι αμοιβής, παρέχει σε τρομοκράτες γνήσια βουλγαρικά διαβατήρια,  μετά τη λήψη των οποίων είναι ελεύθεροι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

 Με μια τέτοια αναφορά του δημοσιογράφου  στη γερμανική εφημερίδα γίνεται βάσει της ερευνητικής δημοσιογραφίας του.

Ο δημοσιογράφος Lorenz Berger παρουσιάζει έναν Άραβα ονόματι Ραντβάν, ο οποίος είναι  κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τον Ραντβάν, Τζιχαντιστές έχουν διεισδύσει στη Βουλγαρία με τη ροή των προσφύγων από τη Συρία και άλλων, στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τη βουλγαρική μαφία, που αυτή εκδίδει από το βουλγαρικό κράτος αυθεντικά διαβατήρια στην τιμή των 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ακόμη ότι η εμφάνιση Ισλαμιστών τρομοκρατών στη Γερμανία με βουλγαρικά διαβατήρια δεν είναι πλέον είδηση στη γερμανική συνοριακή αστυνομία.

Ολοένα και περισσότερο, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες συλλαμβάνουν τζιχαντιστές που καταζητούνται από την Ιντερπόλ, η οποία κατάσχει τα γνήσια βουλγαρικά διαβατήρια.

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας επισημαίνουν ότι η βουλγαρική μαφία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με εγκληματικές  οργανώσεις της Ρωσίας, της Σερβίας και της Ιταλίας.

Εκτός από τα ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και την εμπορία ανθρώπων, στη ‘γκάμα’ τους έχει ενταχθεί και η παροχή βουλγαρικών γνήσιων διαβατηρίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ