Σκόπια: Ο στρατός στα σύνορα με Ελλάδα για μετανάστες



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 17, 2015.

Ο στρατός του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εισροής των μεταναστών.


Κυρίως θα ελέγχει τα νότια σύνορα της χώρας, αλλά κατά βόρεια καθώς και κατά μήκος του Διαδρόμου 10, από όπου διέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (χθες) από τη Γευγελή που επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Ο επικεφαλής του μεθοριακού σταθμού με την Ελλάδα Μπογκορόβιτσα/ Εύζωνοι, ενημέρωσε την πολιτειακή ηγεσία για τις δραστηριότητες και τα μέτρα που λαμβάνουν καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα.

Ο αρχηγός της πΓΔΜ επισκέφθηκε τη συνοριακή διάβαση στην Μπογκορόβιτσα και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου εκδίδονται πιστοποιητικά για τους μετανάστες που ζητούν το καθεστώς ασύλου καθώς διέρχονται παράνομα τα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων.

Η περιοχή αυτή σε ένα μήκος 50 περίπου χιλιομέτρων θα φυλάσσεται από το στρατό, αφού αποτελεί κύρια πηγή εισόδου παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, στην πορεία τους προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής, έπειτα από την τροποποίηση που επήλθε στο νόμο περί ασύλου στις 19 Ιουνίου έχει καταγράψει συνολικά 14.311 ξένους υπηκόους που εισήλθαν στα Σκόπια. Από αυτούς Σύριοι πρόσφυγες ήταν 10336, Αφγανοί 1182 και Ιρακινοί 761.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ