Σκόπια: «Ανυπάκουος» στην κλίση των δικαστών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης





http://www.echedoros-a.gr


Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούλιος 2, 2015.

Ο αρχηγός  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ (SDSM), Ζόραν Ζάεφ,  δεν έχει καμία πρόθεση να εμφανισθεί στις δικαστικές αρχές στη Στρώμνιτσα (Στρούμιτσα), όπου διαμένει, αφού την υποχρέωση αυτή,  την έχει καθορίσει το Δικαστήριο των Σκοπίων (Να δίνει παρουσία κάθε Δευτέρα στις 09:00 π.μ.).



Το  τοπικό Δικαστήριο- με την άρνηση αυτή- οφείλει να στείλει ενημερωτική ειδοποίηση στα Σκόπια, με την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο της πόλης των Σκοπίων, οφείλει να αποφασίσει εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Ζάεφ.


Η ομάδα υπεράσπισης του Ζάεφ, δήλωσε ότι ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε να μην  παρουσιάζεται στο Δικαστήριο, όπως του επιβλήθηκε, κάθε πρωινό της Δευτέρας.

Η ομάδα των δικηγόρων του, ανέφερε ότι μετά την απόφασή του αυτή, η νομική διαδικασία προβλέπει τη σύλληψη του Ζάεφ και την ακούσια προσαγωγή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο.


Σημειώνεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ, εδώ και αρκετούς μήνες, παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Δικαστήριο είναι υποταγμένο στο καθεστώς του VMRO-DPMNE και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό, ανεξάρτητο και ουδέτερο όργανο.


Νομικοί εμπειρογνώμονες  λένε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ζόραν Ζάεφ πρέπει να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου μετά τη σύλληψή του, λόγω της απόφασής του να μην υπακούει στους περιορισμούς του Δικαστηρίου, το οποίο, όπως θεωρεί ο ίδιος, είναι προέκταση του κόμματος VMRO-DPMNE.



Η κατηγορηματική αυτή απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην υπακούσει στις απαιτήσεις του Δικαστηρίου, είναι πιθανόν – σύμφωνα με τη νομική του ομάδα-  να οδηγήσει στη σύλληψή του το άμεσο μέλλον.


Ωστόσο, δεν είναι σαφές, εάν γίνει αυτό,  ποια θα είναι η εξέλιξη στις «συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών», δηλαδή των δύο σλαβικών και των δύο αλβανικών κομμάτων που γίνονται με πρωτοβουλία  κορυφαίων δυτικών διπλωματών για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην πΓΔΜ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ