Αμερικανικός βομβαρδισμός στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους

http://www.echedoros-a.gr



Ιούλιος 6, 2015.
Ο διεθνής συνασπισμός που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, πραγματοποίησε σφοδρούς βομβαρδισμούς σε εστίες των ισλαμιστών κοντά στη Δαμασκό, σε ιρακινές περιοχές, αλλά, κυρίως στην λεγόμενη ‘πρωτεύουσα’ του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της Συρίας, ανέφερε ότι έγινε σφοδρός βομβαρδισμός στη Ράκα και τα πρώτα στοιχεία είναι ότι σκοτώθηκαν 22 άτομα.

 Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, σημειώνει ότι ο βομβαρδισμός έγινε το βράδυ του Σαββάτου και χθες (Κυριακή) τα ξημερώματα.

«Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, αντισυνταγματάρχης Τόμας Γκίλεραν, δήλωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές προκειμένου να βλάψει την ικανότητα των Ισλαμιστών να κινούνται σε ολόκληρο το Ιράκ».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κτήρια τα οποία ήταν κέντρα των εξτρεμιστών αποτέλεσαν το στόχο της επίθεσης και καταστράφηκαν.
Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό. Μεταξύ των νεκρών είναι έξι παιδιά και ένα πολίτης. Επίσης δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ