Ο Βαρουφάκης θα δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Κίνημα για Δημοκρατία στην Ευρώπη




Ιούλιος 29, 2015.

Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θέλει να σχηματίσει μια Συμμαχία για την Ευρώπη, στην οποία θα είναι ευπρόσδεκτοι και οι Γερμανοί Συντηρητικοί.


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» τόνισε ότι αυτή η Συμμαχία θα αποτελέσει ένα κόμμα.

Ο Βαρουφάκης επεσήμανε ότι πρέπει να είναι μια υπερ-παραταξιακή κίνηση, ένα χώρος για όλους εκείνους που, πραγματικά, σκέφτονται την Ευρώπη και θέλουν να αναβιώσουν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

«Οι Συντηρητικοί και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Βαρουφάκης.

Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του ότι η Ευρωπαϊκή Ήπειρος, θα μπορούσε να «πέσει στα χέρια» των αντιευρωπαϊστών όπως είναι η Marie Le Pen, γράφει το δημοσίευμα.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ