Η τηλεόραση ως εργαλείο επεκτατισμού των Σκοπίων





 Ασταμάτηση η προπαγάνδα περί αλυτρωτισμού από τηλεόραση των Σκοπίων

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 6, 2015. βίντεο

Το σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, δεν γνωρίζει  ότι ανεξάρτητα των διεθνών και των διμερών συμφωνιών μεταξύ των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Αθήνας, το πρόβλημα δεν περιλαμβάνει μόνο το όνομα του νέου μετα-γιουγκοσλαβικού κράτους.


 Ως κληρονομιά του εθνικού-κομμουνισμού στη Γιουγκοσλαβία ( στην οποία ακολουθούνταν  μια πρακτική  που επιτρεπόταν μόνο σε αυτή τη Δημοκρατία) πολλές γενιές μεγάλωσαν με το φανταστικό όραμα της «Αιγαιακής» (‘Egejska) ή  εναλλακτικά της «Λευκής Θάλασσας» (Belomorska) Μακεδονίας.

Το έδαφος της Βόρειας Ελλάδας,  από τότε όπως και τώρα, 24 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της πΓΔΜ, καλλιεργείται πεισματικά ο μύθος,  στην ουσία πρόκειται για μια ιδέα, ότι η περιοχή της σημερινής Βόρειας Ελλάδας κατοικείται από «εκατοντάδες χιλιάδες σκλαβωμένους συμπατριώτες».

Αυτό το απόσπασμα είναι από  την τηλεοπτική εκπομπή «Η Φωνή του Λαού» της τηλεόρασης «TV Sonce», στις 15 Ιουνίου 2015. Είναι ένα παραδειγματικό και επεξηγηματικό απόσπασμα της ακροδεξιάς στα Σκόπια από την άποψη της υποτιθέμενης εθνολογίας της σύγχρονης ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας.

Σε αυτήν υπάρχει μια εισαγωγική ομιλία για την «υποδουλωμένη πατρίδα», από τον φιλοξενούμενο, Σλόμπονταν Τόμιτς,  που αναφέρει κάποιες υποτιθέμενες  δημογραφικές  ομάδες του πληθυσμού στη Βόρεια Ελλάδα με «Μακεντόνσκι» εθνικό προσανατολισμό, κάτι που, φυσικά ανήκει μόνο στη φαντασία των εθνικιστών της πΓΔΜ με τις επεκτατικές αφηγήσεις τους.
Το βίντεο
Καλησπέρα, σεβαστοί μου όλοι, καλώς ήλθατε στη «Φωνή του Λαού». Για να είμαι ειλικρινής, απουσίαζα μια εβδομάδα, επισκέφθηκα τη «Λευκή Θάλασσα της Μακεδονίας μας», τους «Μακεδόνες», μας, στην Βόντεν [Έδεσσα], στο Κούκους [Κιλκίς], στην Κοστούρ [Καστοριά],  αυτά τα μέρη  θέλουν να μιλήσουν, έχουν κάτι να αναφέρουν, να μας δηλώσουν σε εμάς εδώ στη «Μακεδονία» και σε όλους εμάς, ότι οι ίδιοι αντιπροσωπεύονται ως «Μακεδόνες»,  και φέρουν τη «μακεδονική» ταυτότητα, ότι η χώρα μας ονομάζεται «Μακεδονία». Το μήνυμά τους, από εμάς τους «Μακεδόνες» της Λευκής Θάλασσας,  είναι ότι δεν πρέπει να περιφρονούμε αυτό που έδωσε ο Θεός,  εδώ δεν υπάρχει  χώρος, υποχρεώσεις, δικαιώματα, ούτε το δικαίωμα σε κάποιον να εμπορεύεται, να γελοιοποιεί ή να παραμελεί με ό, τι είναι θεϊκό.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ