Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: « Είμαστε δύο πολυεθνικές χώρες»





 Πυροτεχνήματα με εκθαμβωτικά σχήματα γέμισαν τον ουρανό των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης της Αμερικανικής Πρεσβείας στην πΓΔΜ, με αφορμή την επετείο της Ημέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Δηλώσεις του πρέσβη, Τζες Μπέιλι με αφορμή της  αμερικανικής γιορτής της 4ης Ιουλίου 

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 3, 2015.

Η διεύρυνση της δημοκρατίας έχει κρίσιμη σημασία στην πρόοδο του κράτους (της πΓΔΜ),  τόνισε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι κατά τη δεξίωση χθες στην πρεσβεία των ΗΠΑ, που διοργανώθηκε προς τιμήν της 4ης Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

  Είμαστε δύο πολυεθνικά κράτη
Πρόσθεσε ότι «τα έθνη μας (ΗΠΑ και πΓΔΜ) έχουν πολλά κοινά».
«Είμαστε δύο πολυεθνικές χώρες, οι οποίες δεν καθορίζονται  από μία εθνοτική ομάδα και μία γλώσσα.

Αυτή η ποικιλομορφία αποτελεί πηγή ενέργειας,  η οποία  ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει προκλήσεις  τις οποίες  πρέπει να συνεχίσουμε να τις ξεπερνούμε. Προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος πρέπει να εργαστούμε από κοινού, με άλλα λόγια, πρέπει κάθε ημέρα να είναι αφιερωμένη  στις αξίες της δημοκρατίας.


Οι Αμερικανοί είναι υπερήφανοι για τον  φίλο και συνεργάτη λαό της «Μακεδονίας», καθώς φιλοδοξούμε  να δημιουργήσουμε  μια ευημερούσα, ισχυρή και  πολυεθνική δημοκρατία.

20 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων

Στη δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκε όλη η πολιτειακή ηγεσία της πΓΔΜ, υπουργοί, βουλευτές , εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και διπλωματικοί υπάλληλοι, ο πρέσβης Μπέιλι δήλωσε ότι φέτος γιορτάζεται η επέτειος των 20 χρόνων από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών  σχέσεων μεταξύ  των ΗΠΑ και της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Αυτή τη χρονιά, ενώ εμείς γιορτάζουμε την 20η επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της «Μακεδονίας», μπορούμε να θυμηθούμε την εταιρική μας σχέση και τα επιτεύγματά μας. Είχαμε σημαντικά επιτεύγματα-από την έναρξη των επίσημων  διπλωματικών μας σχέσεων, το 1995.

Οι λαοί των δύο χωρών μας, συνεργάστηκαν σε επιχειρήσεις, στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον στο πεδίο της μάχης, μοιραστήκαμε τον πολιτισμό και τη γνώση μέσα από προγράμματα ανταλλαγής και δημιουργήσαμε μόνιμες φιλίες βασισμένες στην εμπιστοσύνη και στον αμοιβαίο σεβασμό, είπε ο Αμερικανός πρέσβης Μπέιλι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ