Κινέζος οικονομολόγος: Η Κίνα θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 2, 2015.

«Η Κίνα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, μέσω των χρηματοδοτικών μέσων που διαθέτει», είπε ο Φαν Μίνγκταο,  διαπρεπής οικονομολόγος του Κινεζικού Πανεπιστημίου Πετρελαίου της πόλης Τσανγκ Πινγ.
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σπούτνικ,  ο Μίνγκταο εξέφρασε τη θέση ότι « η ελληνική κρίση θα επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά οι συνέπειες θα είναι αναμφίβολα σοβαρές και στο κινεζικό εμπόριο. Αλλά, η Κίνα, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Ελλάδας για να ξεπεράσει το πρόβλημα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του, υπάρχουν δύο τρόποι παροχής κινεζικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα:

Στο πλαίσιο μέσω της διεθνούς βοήθειας μαζί με τις χώρες της ΕΕ, αλλά και άμεσα, ιδίως στο πλαίσιο του σχεδίου για την οικονομική ζώνη «Δρόμος του Μεταξιού» ή μέσω της Ασιατικής Τράπεζας για επενδύσεις και υποδομές.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ