Οι Αμερικανοί προειδοποιούν το Ισραήλ να μην κατεδαφίσει αραβικό χωριό



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 18, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή προειδοποίησαν το Ισραήλ να μην υλοποιήσει τα σχεδιά του, για κατεδάφιση παλαιστινιακών χωριών νότια των υψωμάτων της Χεβρώνας.


Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι πολλά σπίτια του χωριού Σουσίγια χτίστηκαν παράνομα. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η κατεδάφιση θα είναι μια προκλητική ενέργεια.

«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των γεγονότων στο χωριό Σουσίγια στη Δυτικά Όχθη και καλούμε τις ισραηλινές αρχές να απόσχουν από ενέργειες κατεδάφισης του χωριού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι «η κατεδάφιση παλαιστινιακών χωριών ή τμημάτων τους και η έξωση Παλαιστινίων από τα σπίτια τους είναι βλαβερό και προκλητικό μέτρο».

Οι Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι εάν το Ισραήλ λάβει αυτήν την απόφαση, θα ανάγκαζε περισσότερους από 300 κατοίκους  να φύγουν από εκεί και δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες διαβίωσης στην έρημο.

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε επίσης, το Ισραήλ, να μην κατεδαφίσει σπίτια στο αραβικό χωριό, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ