Βούλγαρος πρωθυπουργός: «Ούτε ένα λέβ προς την Ελλάδα»



http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 17, 2015.

Η Βουλγαρία θα συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, λαμβάνοντας όλες τις εγγυήσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν θα επηρεασθεί άμεσα- δεν θα παράσχει δηλαδή οικονομική βοήθεια.
 

Αυτό δηλώθηκε από τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, στο βασικό πλάνο  της ΕΕ, καθώς  μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Βλαντισλάβ Γκοράνοφ, αναφέρθηκαν στους ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου ECOFIN.

 Ο Μπορίσοφ επεσήμανε ότι η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει με χρήματα στη διάσωση της Ελλάδας και επανέλαβε ότι το «Βουλγαρικό Όχι» ακούστηκε ευκρινώς. Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η κρίση στη γειτονική χώρα (Ελλάδα) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα  στη χώρα (Βουλγαρία).

Ήταν ανένδοτος, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα, ότι «ούτε ένα λέβα δεν πρόκειται να δαπανηθεί για τους Έλληνες» και επεσήμανε ότι είναι ένα καλό σημάδι που όλο οι Βούλγαροι λένε Όχι στην Ελλάδα.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, παραβιάζονται οι αρχές και ότι υπάρχει ένα διπλό πρότυπο. Το ξαναλέω ούτε ένα βουλγαρικό λέβ δεν πρόκειται να δαπανηθεί για την Ελλάδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Η Βουλγαρία, γράφει το δημοσίευμα, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στη χορήγηση προς την Ελλάδα  δανείου 7,16 δις ευρώ, αφού υπάρχει η εγγύηση ότι το βουλγαρικό κράτος δεν θα έχει άμεση οικονομική  υποστήριξη προς τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», είπε ο υπουργός των Οικονομικών, Βλαντισλάβ Γκοράνοφ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ