2 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες «απειλούν» την Ευρώπη











Αύγουστος 31, 2015.




«Οι πρόσφυγες από τη Συρία θα ξεχασθούν σύντομα, καθώς ένα τεράστιο κύμα προσφύγων θα μπορούσε να προέλθει από την Ουκρανία», γράφει η γερμανική «Die Welt» που χαρακτηρίζει τα μηνύματα για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία ως « Νέα Αποκάλυψη».


Η Ουκρανία είναι μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία, διαμελισμένη από τον πόλεμο στο εσωτερικό της,  με τεράστιο προσφυγικό πληθυσμό που εγκατέλειψαν τα σπίτια του και υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια ψυχές.

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που συγκλίνουν για μια δημογραφική και ανθρωπιστική καταστροφή.

Πόσο θα αντέξει αυτή η Ευρώπη με τους μετανάστες που πλημμυρίζουν σήμερα από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σε ένα νέο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία;

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη, δείχνουν ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι προετοιμασμένη σε ένα παλιρροϊκό προσφυγικό κύμα και από μια χώρα της Ευρώπης.

Ούτε οι πολίτες ούτε οι πολιτικοί στην Ευρώπη έχουν αντιληφθεί τι θα μπορούσε να συμβεί με τα απανωτά κύματα προσφύγων στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Πριν από ένα μήνα είχαμε τα  διεθνή πρωτοσέλιδα για την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ακολούθησαν τα πρωτοσέλιδα με τους μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μέσα σε όλα αυτά ξεχάστηκε το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά τώρα εμφανίζεται πιεστικά.

Οι πρόσφυγες της Ουκρανίας είναι δύο εκατομμύρια, οι 600 χιλιάδες έχουν πάει σε καταυλισμούς στα ρωσικά εδάφη και 1,4 εκατομμύρια έχουν πάει στη δυτική Ουκρανία.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα παραμείνουν οι Ουκρανοί εκεί;

Βέβαια, συνεχίζει το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος εγγυήθηκε ότι η Ουκρανία δεν θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην Ευρώπη με τη μετανάστευση, αφού οι Ουκρανοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα μέσα στην ΕΕ και δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν άσυλο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ