Σκόπια: Συνελήφθησαν 9 τζιχαντιστές, 20 διέφυγαν




Αύγουστος 6, 2015.

Γράφει ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες από τον  υπουργό  Εσωτερικών της πΓΔΜ, Μίτκο Τσάβκοφ, στην αστυνομική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών, συνελήφθησαν 9 άτομα, ενώ περισσότερα από 20 κατάφεραν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια της δράσης, σήμερα τα ξημερώματα.


Ο Μίτκο Τσάβκοφ, ο νέος υπουργός Εσωτερικών της πΓΔΜ, ανέφερε ότι έχουν γίνει 35 προσαγωγές από την αστυνομία. Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι 28 σημεία στα Σκόπια, στο Κουμάνοβο, στο Τέτοβο , στο Γκόστιβαρ και στη Στρούγκα ερευνήθηκαν λεπτομερώς από την αστυνομία, τα περισσότερα από τα οποία ήταν  ιδιωτικές κατοικίες  καθώς και ένα τζαμί.

Επιπλέον ερευνήθηκαν  η μη κυβερνητική οργάνωση «Σπίθα του Ελέους» [Iskra na milosta], καθώς επίσης, και η «Ισλαμική Νεολαία του Σαράι» [Σαράι είναι μέρος της πόλης των Σκοπίων].

Ο Τσάβκοφ δήλωσε ότι ο διάδρομος μεταφοράς των τζιχαντιστών  περνά μέσα από την Τουρκία, με τη χρήση πλαστών διαβατηρίων. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν δεκάδες συσκευές  τηλεπικοινωνιών του εμπορίου, ενώ η έρευνα για αναζήτηση όπλων απέτυχε. Τίποτε, δεν αναφέρθηκε για το περιεχόμενο των συσκευών επικοινωνίας.
Η κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης ήταν «Τσέλιγια» [κελί]

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ