Πρόεδρος Ιρακινού Κουρδιστάν σε Τούρκους: Προσοχή στους αμάχους!




Αύγουστος 1, 2015.

Από το γραφείο του προέδρου της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ ανακοινώθηκε ότι « οι τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις κατά του PKK, πρέπει να αποφεύγουν  την πρόκληση ζημιών  σε άμαχους πολίτες του Κουρδιστάν στο Ιράκ».


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της κουρδικής περιφέρειας του  Ιράκ, παρότρυνε την τουρκική ηγεσία να αποφύγει τις προκλήσεις κατά του άμαχου πληθυσμού που θα μπορούσε να προκαλέσει  αντιδράσεις στο σύνολο του κουρδικού πληθυσμού.

Ο Κιφάχ Μαχμούντ, σύμβουλος του Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε ότι «εάν δεν υπήρχαν οι αντάρτες του PKK δεν θα είχαν χαθεί άμαχοι από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο ιρακινό Κουρδιστάν».

Αναφερόμενους στους τουρκικούς βομβαρδισμούς , δήλωσε ότι αυτοί  γίνονται με βάση μιας συμφωνίας μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας, για την καταπολέμηση του PKK.

Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία αυτή υπεγράφη μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας, επί ημερών του ανατραπέντος προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, για την καταπολέμηση των τρομοκρατών σε βάθος 15 χιλιομέτρων  μέσα στο Ιράκ,  όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ