Συρία: Εξτρεμιστές εξουδετέρωσαν αντάρτες εκπαιδευμένους από τους Αμερικανούς




Αύγουστος 2, 2015.

Σύριοι αντάρτες που εκπαιδεύθηκαν από τους Αμερικανούς για να καταπολεμήσουν τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ σκοτώθηκαν σε μάχη με ισλαμιστές  που ανήκουν σε ομάδα –παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σημειώνει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συγκεκριμένα, εξτρεμιστές της ισλαμικής ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», επιτέθηκαν στην 30 Μεραρχία των ‘ήπιων ισλαμιστών’ της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης και επέφεραν βαριές απώλειες,  σκοτώνοντας πέντε αντάρτες και τραυματίζοντας άλλους 18.

«Οι ισλαμιστές της αλ Νούσρα χρησιμοποίησαν  βαριά και μέτρια όπλα, ενώ οι αντάρτες της 30ης μεραρχίας του ελεύθερου συριακού στρατού,  κατέφεραν να διαφυλάξουν τη διοίκηση, που βρίσκεται στην Αζάζ, 28 μίλια βόρεια του Χαλεπίου, αναφέρεται σχετικά.

«Ο ελεύθερος συριακός στρατός είναι μια χαλαρή συμμαχία που απαρτίζεται από τους λεγόμενους ‘ήπιους ισλαμιστές’ που αγωνίζονται να αποσπάσουν τον έλεγχο της Συρίας, από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ», σημειώνει το Παρατηρητήριο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ