Εκατοντάδες άμαχοι θύματα των επιθέσεων κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’




Αύγουστος 4, 2015.

Μια νέα έκθεση που συντάχθηκε από ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων αναφέρει ότι εκατοντάδες, αν όχι, χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ και τη Συρία.


Η ομάδα «Airwars» αποτελείται από  δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν συλλέξει δεδομένα από τις περιοχές που έχουν βομβαρδισθεί.

Οι ονομαζόμενες «παράπλευρες απώλειες» από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους, δεν φαίνονται καθόλου ‘παράπλευρες’.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή των επιθέσεων από αέρα, διεξήχθησαν 5800 αεροπορικές επιδρομές. Αυτές ως αποτέλεσμα να χάσουν 489 άμαχοι τις ζωές τους, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 100 παιδιά, όπως σημειώνει η εφημερίδα «The Guardian».

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom), η οποία κατέχει ηγετική θέση στην εκστρατεία εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ καθορίζει αυτές τις επιθέσεις ως « τις πλέον ακριβείς και πειθαρχημένες επιδρομές στην ιστορία των αεροπορικών επιθέσεων».

Οι δημοσιογράφοι αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό. Ο υπεύθυνος της έρευνας, Κρις Γουντς, δήλωσε:

«Οι ισχυρισμοί περί ακρίβειας κατά τη γνώμη μας δεν υποστηρίζονται από τα γεγονότα».

Οι βομβαρδισμοί του Συνασπισμού κατά του ισλαμικού κράτους, ήταν κυρίως σε πόλεις, στις οποίες οι  πλειονότητα των ανθρώπων είναι άμαχοι.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ