Συρία: Αμερικανικά μαχητικά θα βοηθούν τους ‘ήπιους ισλαμιστές’ που εκπαίδευσαν Αμερικανοί




Αύγουστος 3, 2015.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν μαχητικά αεροσκάφη για την προστασία της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία.


Η απόφαση ελήφθη μετά από επιθέσεις εξτρεμιστικών ομάδων κατά των ανταρτών που εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές απώλειες,  πλήττοντας, συγχρόνως και  την ψυχολογία τους.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο, Alistair Basque,  επιβεβαίωσε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους, αρνήθηκε, όμως, να καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η βοήθεια προς τους αντάρτες της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία.

Είπε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν αυτές οι δυνάμεις να εκτελέσουν με επιτυχία την εργασία τους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το Πεντάγωνο είναι πρόθυμο να τους παραχωρήσει ανάλογο οπλισμό και να τους προστατεύσει.

Νωρίτερα χθες, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αποφασίσει να υποστηρίξει με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τόσο τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, όσο και τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δώσει την άδεια της χρήσης αεροσκαφών για την προστασία των νέων δυνάμεων στη Συρία, οι οποίες προσβάλλονται από τα κυβερνητικά στρατεύματα ή άλλες ομάδες».

Σημειώνεται ότι «αυτό το βήμα μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους ανοικτής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ