Σωματοφύλακες του Γκρούεφσκι απείλησαν πάλι δημοσιογράφο




Αύγουστος 3, 2015.

Ο γνωστός δημοσιογράφος των Σκοπίων, Σάσε Ιβανόφσκι, γνωστός ως ‘Πολίτικο’,  έγινε πάλι στόχος από τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Αυτή τη φορά οι σωματοφύλακες του Γκρούεφσκι απείλησαν τον δημοσιογράφο καθώς κινούνταν στην κεντρική πλατεία, όταν ο πρωθυπουργός ήταν εκεί για να συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για την επέτειο ‘Ίλιντεν’, γράφει δημοσίευμα των Τιράνων.

Οι σωματοφύλακες ακολούθησαν τον δημοσιογράφο επί 100 μέτρα και πλησιάζοντάς τον απείλησαν ότι θα τον χτυπήσουν εάν κάνει οποιαδήποτε προκλητική ερώτηση στον Γκρούεφσκι.

Εκφράζοντας το θυμό του, ο Ιβανόφσκι δεν δίστασε να απευθύνει ερώτηση επικρίνοντας την αντιμετώπιση που είχε.

«Πως νομίζετε ότι θα αντιδρούσαν αυτοί που ήταν στην εξέγερση του Ίλιντεν, εάν ήταν ζωντανοί και έβλεπαν πως κυβερνάτε, σύμφωνα με τις υποκλοπές που έβγαλε στο φως  με τις «βόμβες» του,  ο Ζάεφ;
»Να παραβιάζεται τα ιδανικά, αυτά τα οποία έδωσαν τη ζωή τους, όπως είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ευημερία του λαού; Τώρα ποδοπατείτε όλα αυτά τα ιδανικά, κλέβεται τους ανθρώπους,  μοιράζεται τα  ψέματα μέσω του Τύπου και φοβίζετε το λαό. Με ποιο πρόσωπο εμφανίζεστε ενώπιον των αγαλμάτων των ηρώων μας», ρώτησε ο Ιβανόφσκι τον πρωθυπουργό.

Πολύ καιρό πριν, ο δημοσιογράφος Σάσε Ιβανόφσκι, έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από τον ίδιο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, Βλαντίμιρ Πεσέβσκι.

Ο δημοσιογράφος έγινε γνωστός στην πΓΔΜ με τις προκλητικές ερωτήσεις του προς την σημερινή κυβέρνηση της χώρας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Τιράνων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ