Οι αντάρτες της Συρίας καταγγέλλουν την Τουρκία ότι τους πρόδωσε




Αύγουστος 25, 2015.

Το περασμένο μήνα η ισλαμική τρομοκρατική ομάδα που δρα στη Συρία, ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ εξουδετέρωσε τους αντάρτες της Συρίας που είχαν εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς σε στρατόπεδο της Τουρκίας, όταν εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας.


Οι αντάρτες κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι ενημέρωσε την τρομοκρατική οργάνωση ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ ότι 54 εκπαιδευμένοι από τους Αμερικανούς αντάρτες μπήκαν στο συριακό έδαφος.

Για τις καταγγελίες αυτές, μέχρι στιγμής,  οι Αμερικανοί αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με αυτές, ενώ η Άγκυρα σιωπά.

«Μόνο οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι γνώριζαν τα σχέδια για τους μαχητές που εισήλθαν στη Συρία» αναφέρει  η αμερικανική υπηρεσία ειδήσεων ‘McClatchy DC’. Προσθέτει ότι οι αντάρτες της Συρίας καταγγέλλουν την Τουρκία ότι τους πρόδωσε.

«Έχουμε τις πηγές μας  που λένε ότι οι Τούρκοι προειδοποίησαν την ‘αλ Νούσρα’ ότι έρχεται η ομάδα που εκπαιδεύτηκε από τους Αμερικανούς.
Αποτέλεσμα ήταν να στήσει παγίδα  στους  Σύριους αντάρτες να σκοτωθούν ορισμένοι και να συλληφθούν άλλοι 22, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Ναντίμ Χασάν», είπε αξιωματικός των ανταρτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την κατάσταση ως μοχλό για την επέκταση του ρόλου των Ισλαμιστών, όπως είναι η ‘αλ Νούσρα’, η ‘Αχράρ ας Σάμ’ και άλλοι μεγάλοι ισλαμικοί σχηματισμοί στη βόρεια Συρία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ