Σκόπια: Σε δίκη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ‘πραξικόπημα’



Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ,  κατηγορείται για κατασκοπεία και βία εναντίον του κράτους...

Στο φόντο περί δήθεν εμπλοκής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών…

Αύγουστος 6, 2015.

Σκόπια.

Η πρώτη δικαστική συνεδρία για την περίπτωση του λεγόμενου «πραξικοπήματος» κατά του αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, που πρέπει να εξετασθεί από δικαστή, ξεκινά σήμερα.


Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορείται για κατασκοπεία και βία εναντίον του κράτους και την αγνόηση επί αρκετούς μήνες της πρόσκλησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ανάκριση.
Στην ίδια δικαστική υπόθεση, κατηγορείται, επίσης, για την υποτιθέμενη ‘κατασκοπεία’ ο πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας (πριν τη διακυβέρνηση από τον Γκρούεφσκι), Ζόραν Βερουσέφσκι  για «κατασκοπεία υπέρ ξένης χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύλληψη του Βερουσέφσκι, είχε τεθεί ο ισχυρισμός ότι εμπλέκεται σε «παραγωγή παιδικής πορνογραφίας» και αυτή η κατηγορία  βάσει της σοβαρότητάς του και των ικανοτήτων του πρώην αξιωματούχου,  προκάλεσε αηδία στην κοινή γνώμη κατά της κυβέρνησης,  με αποτέλεσμα (αυτή η σχεδιασμένη κατηγορία)  να αποσυρθεί από τα κύρια φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μέσα σε λίγες ημέρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των «ελεύθερων αναλυτών» έχουν την ίδια διατύπωση, ότι, δηλαδή, «η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από το περιστατικό των υποκλοπών των τηλεφώνων στη χώρα, γιατί αυτή μόνο έχει όφελος  από την άσκηση της εξουσίας στη χώρα μιας μη εθνικιστικής κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα άλλαζε το συνταγματικό όνομα της χώρας».

Ακόμη, δεν είναι βέβαιο, εάν ο Ζόραν Ζάεφ, θα παρουσιασθεί στον ανακριτικό δικαστή ή θα του σταλεί προδικαστική σύλληψη.
Πάντως, το κόμμα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης- SDSM, είχε ανακοινώσει ότι ‘μελετούνται σχέδια’ δράσης, σε περίπτωση που ο αρχηγός του κόμματος συλληφθεί.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ