Νατοϊκή άσκηση ξεκινά στην Οδησσό











Αύγουστος 31, 2015.




Η πολυεθνική άσκηση «Sea Breeze 2015» ξεκινά στην Οδησσό  και στο Μικολάιφ της Ουκρανίας και θα επεκταθεί στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας.


Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 12 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση « η άσκηση θα βελτιώσει το επίπεδο συνεργασίας και ασφάλειας στην περιοχή, τη συμβατότητα μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας και των ναυτικών δυνάμεων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ».

Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 2.500 στρατιώτες από διαφορετικές χώρες.
Από την Ουκρανία συμμετέχουν 1.000 στρατιώτες, 9 πλοία, 8 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 50 άρματα μάχης καθώς και περιπολικά σκάφη.

Οι Αμερικανοί συμμετέχουν με 1.000 στρατιώτες, 5 πλοία, 2 υποβρύχια, έξι αεροσκάφη και ελικόπτερα και 40 τεθωρακισμένα οχήματα.

Από τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν 500 περίπου στρατιώτες, 6 πλοία, 3 υποβρύχια, 6 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 10 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ