Σκόπια: Ο στρατός θα συνδράμει στη μεταφορά των μεταναστών









Αύγουστος 31, 2015.





Η κατάσταση ανάγκης που έχει κηρυχθεί η νότια περιοχή του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, που συνορεύει με την Ελλάδα, θα παραταθεί για 30 ημέρες, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του γειτονικού κράτους, Ζόραν Γιολέφσκι.


Σε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος, ο Γιολέφσκι με τον αρχηγό του Επιτελείου, αντιστράτηγο Μετόντι Βελιτσκόφσκι και των διοικητή των Επιχειρήσεων του στρατού, ταξίαρχο Βάσκο Γιουρτσινόφσκι, αποφασίστηκε  η παραμονή των τμημάτων του στρατού στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Ο κύριος στόχος είναι η παροχή βοήθειας προς τους κρατικούς θεσμούς και τη συνοριακή αστυνομία του υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεγάλης εισροής των μεταναστών.

»Ο στρατός θα βοηθήσει στη διοχέτευση των μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα από τα νότια, να καταγραφούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν  στα βόρεια σύνορα μας», είπε ο Γιολέφσκι.

Κατά την ενημέρωση Τύπου, πρόσθεσε ότι οι μετανάστες εισέρχονται σε ομάδες των 200 ατόμων καταγράφονται και προωθούνται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όταν υπάρχει μεγάλο ρεύμα προσφύγων, τότε συνεπικουρούν και λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ