Η Ρωσία στέλνει και άλλο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα




Αύγουστος 27, 2015.

Το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο «Νοβοροσίσκ» [Новороссийск], που εντάχθηκε στο Στόλο το 2015, βρίσκεται σήμερα στη Μεσόγειο Θάλασσα σε πορεία προς τη Μαύρη Θάλασσα, για να ενταχθεί στο Στόλο κατάταξής του.


Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Στόλου,  Βιατσεσλάβ Τρουχάτσεφ,  αναφέρει ότι το υποβρύχιο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα περάσει από τα Στενά, με προορισμό το ναύσταθμο στο Νοβοροσίσκ.

Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο Ρωσικός  Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει ενσωματώσει στις δυνάμεις δέκα νέα σκάφη, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων ‘Νοβοροσίσκ’ και ‘Ροστόφ να Ντον’.

Μέχρι το τέλος του 2015, σχεδιάζεται να ενταχθούν στο ρωσικό στόλο πάνω πενήντα πολεμικά πλοία και πυρηνικά υποβρύχια, νέας γενιάς.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ