Η Σερβία αναπτύσσει τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς






Αύγουστος 25, 2015.

Η νέα σερβική εκδοχή «του τεθωρακισμένου άρματος για το μέλλον», έχει, ήδη, δρομολογηθεί από την πολεμική βιομηχανία και δείγμα του εκτέθηκε στο Βελιγράδι.


Πρόκειται για το τεθωρακισμένο άρμα μάχης ‘Μ-20 YP-1’,  που παρουσιάστηκε στην έκθεση «Πάρτνερ 2015». 

Οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι είναι εμπνευσμένο από το ρωσικό τεθωρακισμένο «Αρμάτα», όπως σημειώνουν οι ‘εσπερινές ειδήσεις’ του Βελιγραδίου.

Η παραγωγή του νέου άρματος θα κοστίσει περίπου €5 εκατομμύρια.

Ο Γκόραν Στογιάνοβιτς, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης που εργάζεται για την παραγωγή του σερβικού τεθωρακισμένου άρματος, δήλωσε ότι το Μ-20 YP-1 ανταγωνίζεται το ρωσικό ‘Αρμάτα’.

«Το άρμα, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, είναι πιο κοντά στο (ρωσικό) Τ-90. Δεν διαθέσαμε πολλά χρήματα και ο εξοπλισμός του δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς, ώστε να ανταγωνιστεί το ρωσικό. Αλλά χρησιμοποιήσαμε ένα παρόμοιο σχεδιασμό με όλες τις προηγμένες κατασκευές αρμάτων παγκοσμίως, δηλαδή, φθηνό, σύγχρονο και αποτελεσματικό», είπε ο Στογιάνοβιτς.

Ακριβώς όπως και το ρωσικό Т-14 „армата“, το Μ-20 YP-1 έχει τριμελές πλήρωμα που προστατεύεται  από πολύπλευρο περιτοίχισμα  και διαχωρίζεται από το χώρο των πυρομαχικών.

Η σερβική κατασκευή έχει επίσης έναν ρομποτικό, τηλεχειριζόμενο θόλο, που μπορεί να τον διαχειριστεί ένα μέλος του πληρώματος από τον ξεχωριστό θάλαμο.

Το άρμα διαθέτει μονάδα εκτόξευσης τηλεκατευθυνόμενων με λέιζερ βλημάτων.
Στο νέο άρμα μάχης της Σερβίας εργάστηκαν για το σχεδιασμό και την παραγωγή του νέοι και έμπειροι μηχανικοί της Σερβίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ