Ουκρανία: Σχέδιο κατάπαυσης του πυρός από Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία










Αύγουστος 29,  2015.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία σχεδιάζουν μια πλήρη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της γαλλικής προεδρίας.


Πριν από τρεις ημέρες εκπρόσωποι του Κιέβου και των ρωσόφιλων αυτονομιστών συμφώνησαν να σταματήσουν τις παραβιάσεις της  κατάπαυσης του πυρός από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση από την γαλλική προεδρία ανέφερε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας μίλησαν τηλεφωνικά και στη συνομιλία, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν σθεναρά το σχέδιο για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στη συζήτηση ο Πούτιν  εξέφρασε ανησυχία για το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό των πόλεων από τον ουκρανικό στρατό και τη συγκέντρωση των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της ουκρανικής συνοριογραμμής, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν στην ανακοίνωση επιμένει στον απευθείας διάλογο μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ηγετών, ώστε να αφαιρεθούν  τα εμπόδια για την οικονομική βοήθεια στην περιοχή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ