Συμφωνία για επισκευή των βουλγαρικών μαχητικών Mig στην Πολωνία










Αύγουστος 28, 2015.


Σόφια.


Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντάντον και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας,  Τόμας Σεμόνακ, υπέγραψαν επίσημη συμφωνία σχετικά με την επισκευή των βουλγαρικών μαχητικών αεροσκαφών Mig -29.


Ωστόσο, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα δεν αναφέρθηκε το κόστος αυτής της συμφωνίας.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ισχυρή πολιτική βούληση για συνεργασία στη συντήρηση, επισκευή και στον εκσυγχρονισμό των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που έχει η Βουλγαρία.

Μέσα στο 2016 θα  επισκευασθούν τρία βουλγαρικά αεροσκάφη και η συμφωνία προβλέπει την επίλυση των επειγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με τη συμφωνία αυτή, δεν θα χρειασθεί η Βουλγαρία να προβεί σε αγορά άλλων αεροσκαφών, αφού η Πολωνία μπορεί να τα εκσυγχρονίσει προσθέτοντας υψηλού επιπέδου τεχνολογία σε αυτά και θα βρίσκονται σε αρμονία με (θα πληρούν) τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ